×

Μήνυμα σφάλματος

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls στην _menu_load_objects() (γραμμή 579 του /var/www/vhosts/copyrightschool.gr/eyed.gr/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters στην drupal_get_feeds() (γραμμή 394 του /var/www/vhosts/copyrightschool.gr/eyed.gr/includes/common.inc).

Αγαπητά μέλη,

 

Σας αποστέλλουμε την πρόσκληση για τη Γενική Συνέλευση των μελών της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ), στην οποία  θα εγκριθεί ο νέος κανονισμός διανομής δικαιωμάτων και οι κρατήσεις από τα έσοδα δικαιωμάτων και θα εκλεγεί το Εποπτικό Συμβούλιο  της ΕΥΕΔ.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «DIVANI PALACE ACROPOLIS» στην αίθουσα «ΕΡΕΧΘΕΙΟΝ» (οδός Παρθενώνος 19-25, Αθήνα, 117 42, τηλ. 210 9280100,  στάσεις μετρό  «ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ» και «ΑΚΡΟΠΟΛΗ»). Δεδομένου του μεγάλου αριθμού των μελών της ΕΥΕΔ (περισσότερα από 14.500 μέλη) πιθανολογούμε ότι η παρουσία σας θα απαιτηθεί κατά την τελική επαναληπτική συνεδρίαση της Τρίτης  23-10-2018.  

Η Γενική Συνέλευση θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. και το πρόγραμμα θα είναι ως εξής:

10:00 έως 12:00: Γενική ενημέρωση για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής από τα μέλη.

12:00 έως 18:00: Διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη Εποπτικού Συμβουλίου.

Για τη διευκόλυνση έγκαιρης κατάρτισης των ψηφοδελτίων δημιουργών, δικαιούχων δικαιωμάτων και εκδοτών, που προβλέπονται στον συνημμένο κανονισμό παρακαλούμε για την αποστολή των αντίστοιχων υποψηφιοτήτων το αργότερο έως την Παρασκευή 12-10-2018, στο ed@opi.gr 

Η ΕΥΕΔ θα μεριμνήσει για τον ορισμό του Δικηγόρου ο οποίος θα προεδρεύει στην Εφορευτική Επιτροπή.

Η συμμετοχή σας σε μια τόσο σημαντική Συνέλευση για την εκλογή του θεσμικού οργάνου που θα σας εκπροσωπεί, αλλά και για τα λοιπά θέματα που σας αφορούν άμεσα,  είναι επιβεβλημένη.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να παρασταθείτε αυτοπροσώπως, ενημερωθείτε για τον τρόπο εξουσιοδότησης άλλων μελών που θα σας εκπροσωπήσουν, με γραπτή εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής σας.

 

Η Προσωρινή Διαχειρίστρια της ΕΥΕΔ

Μαρία Βλάχου

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 51Α ΤΟΥ Ν. 4481/2017 – «ΕΥΕΔ»

 

 

ΣΕ 1η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΕΔ

 

Μαρούσι, 5 Οκτωβρίου 2018.

 

Η Προσωρινή Διαχειρίστρια της ΕΥΕΔ, κατʼ εφαρμογήν των σχετικών νομοθετικών διατάξεων, προσκαλεί τα μέλη της ΕΥΕΔ, σε ΄Έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα λάβει χώρα την 13η Οκτωβρίου 2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00 π.μ. έως 18:00 μ.μ., στην αίθουσα «ΕΡΕΧΘΕΙΟΝ» του ξενοδοχείου «DIVANI PALACE ACROPOLIS» (ΝΤΙΒΑΝΙ ΠΑΛΛΑΣ ΚΡΟΠΟΛΙΣ), οδός Παρθενώνος 19-25, Αθήνα, 117 42, τηλ. 210 9280100,  στάσεις μετρό «ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ» και «ΑΚΡΟΠΟΛΗ»).

Σε περίπτωση μη επίτευξης της οριζομένης υπό του νόμου απαρτίας, ήτοι αν κατά την έναρξη της συνεδρίασης δεν παρίστανται τα μισά τουλάχιστον μέλη, η Γενική Συνέλευση των Μελών της ΕΥΕΔ θα συνέλθει εκ νέου ύστερα από πέντε (5) ημέρες, ήτοι στις 19 Οκτωβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή, χωρίς άλλη πρόσκληση, στον ίδιο τόπο και ώρα και θα αποφασίσει για όλα τα θέματα της αρχικής ημερήσιας διάταξης.

Σε περίπτωση εκ νέου μη επιτεύξεως της οριζομένης υπό του νόμου απαρτίας, ήτοι αν κατά την έναρξη της συνεδρίασης δεν παρίσταται το 1/5 τουλάχιστον των μελών, η Γενική Συνέλευση των Μελών της ΕΥΕΔ θα συνέλθει εκ νέου ύστερα από τρεις (3) ημέρες, ήτοι στις 23 Οκτωβρίου 2018 χωρίς άλλη πρόσκληση, στον ίδιο τόπο και ώρα και θα αποφασίσει για όλα τα θέματα της αρχικής ημερήσιας διάταξης όσα μέλη και αν παρίστανται ή εκπροσωπούνται, ο αριθμός των οποίων στην περίπτωση αυτή δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερος των επτά.

Σας ενημερώνουμε ότι κάθε μέλος της ΕΥΕΔ έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στην γενική συνέλευση των μελών, σύμφωνα με τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας (www.eyed.gr) κανονισμό ψηφοφορίας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων με την ΕΥΕΔ.

Επίσης κάθε μέλος της ΕΥΕΔ έχει το δικαίωμα να ορίζει οποιοδήποτε άλλο μέλος, που μπορεί να είναι πρόσωπο ή οντότητα, ως πληρεξούσιο προκειμένου να συμμετέχει και να ψηφίζει στη γενική συνέλευση των μελών για λογαριασμό του, υπό την προϋπόθεση ότι ο ορισμός αυτός δεν οδηγεί σε σύγκρουση συμφερόντων. Ο πληρεξούσιος μπορεί να εκπροσωπεί έως και δύο (2) μέλη της ΕΥΕΔ. Κάθε πληρεξουσιότητα ισχύει για μία (1) μόνο γενική συνέλευση των μελών. Συνεπώς προηγούμενες χορηγηθείσες πληρεξουσιότητες δεν ισχύουν και πρέπει να προσκομισθούν νέες. Ο πληρεξούσιος έχει τα ίδια δικαιώματα στη γενική συνέλευση των μελών με εκείνα του μέλους που τον ορίζει. Ο πληρεξούσιος ψηφίζει σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει το μέλος που τον όρισε.

Η ημερησία διάταξη της Έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως αποτελείται από τα εξής Θέματα:

 

1.  Εκλογή του Εποπτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 9 παρ. 5 και στο άρθρο 10 του Ν. 4481/2017 και σύμφωνα με τον Κανονισμό Εκλογών, ο οποίος ψηφίσθηκε κατά την προηγούμενη Τακτική Γενική Συνέλευση.

2.  Έγκριση  Κανονισμού Διανομής.

3.  Έγκριση προτεινόμενων κρατήσεων επί των εσόδων από τα δικαιώματα και επί των εσόδων που προκύπτουν από την επένδυση εσόδων από τα δικαιώματα, λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 18 του Ν.4481/2017.

4.  Ανακοινώσεις για διάφορα θέματα.

 

Κατά τα λοιπά για την συγκαλούμενη γενική συνέλευση των μελών της ΕΥΕΔ εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις περί γενικής συνέλευσης του ν. 1667/1986.

Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΥΕΔ θα παράσχει, βάσει του νόμου, από πλευράς της, την κατά το δυνατόν οποιαδήποτε πρόσφορη υλικοτεχνική βοήθεια ή πληροφορίες απαιτηθούν κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης από τα αρμόδια όργανα αυτής και τους συνεργάτες της, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες της. Για το λόγο αυτό, κατά την ημερομηνία συνεδριάσεως της Γενικής Συνέλευσης, θα παρίστανται συνεργάτες της ΕΥΕΔ, καθ’ όλη τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης. Το ίδιο θα συμβεί και σε περίπτωση επαναληπτικής ή δεύτερης επαναληπτικής συνεδριάσεώς της.

Η Προσωρινή Διαχειρίστρια της ΕΥΕΔ

Μαρία Βλάχου