×

Μήνυμα σφάλματος

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls στην _menu_load_objects() (γραμμή 579 του /var/www/vhosts/copyrightschool.gr/eyed.gr/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters στην drupal_get_feeds() (γραμμή 394 του /var/www/vhosts/copyrightschool.gr/eyed.gr/includes/common.inc).

 

    

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Άδεια και μετάβαση στην Ένωση Δικαιούχων ΕΔΕΜ

 

Μαρούσι, 16 Ιανουαρίου 2020

 

Η Γενική Συνέλευση των μελών -δικαιούχων της ΕΥΕΔ, που έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την 25η Νοεμβρίου 2019, αποφάσισε ομόφωνα σχετικά με την πρόβλεψη της παραγράφου 8 του άρθρου 51Α του  ν.4481/2017,δηλαδή περί του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης, στον  οποίο θα μεταφερθεί η δραστηριότητα της ΕΥΕΔ.

Ο διάδοχος της ΕΥΕΔ Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης θα είναι η «ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΔΕΜ».

Η «ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΔΕΜ» πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις του ν. 4481/2017 και της Οδηγίας 2014/26/ΕΕ, είναι μη κερδοσκοπικός και ανήκει στα μέλη του. Συγκεντρώνει την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού ρεπερτορίου και μεγάλο μέρος του ξένου και είναι ένας Οργανισμός ευθυγραμμισμένος με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης που δραστηριοποιούνται στα υπόλοιπα κράτη.

Υποστηρίζεται από όλα τα σωματεία των Ελλήνων Δημιουργών οι οποίοι ενωμένοι ζητούν την άμεση αδειοδότησή του και την οριστική λύση στο αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί για τους δημιουργούς του Ελληνικού τραγουδιού.

Ζητάμε άμεσα την αδειοδότηση του δικού μας Αυτοδιαχειριζόμενου ΟΣΔ γιατί θέλουμε διαφάνεια, δίκαιη και ισορροπημένη εκπροσώπηση και έλεγχο για τα δικαιώματά μας.

Ζητάμε την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία θα μεταφέρεται η δραστηριότητα της ΕΥΕΔ στον διάδοχο Οργανισμό μας, σύμφωνα με όσα ο Νόμος ορίζει.

 

Το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΥΕΔ