×

Μήνυμα σφάλματος

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls στην _menu_load_objects() (γραμμή 579 του /var/www/vhosts/copyrightschool.gr/eyed.gr/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters στην drupal_get_feeds() (γραμμή 394 του /var/www/vhosts/copyrightschool.gr/eyed.gr/includes/common.inc).

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΕΔ

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2019

Το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΥΕΔ ενημερώνει τους χρήστες μουσικών έργων και το κοινό ότι η ΕΥΕΔ συνεχίζει απρόσκοπτα και δυναμικά το έργο που της έχει ανατεθεί εκ του νόμου, αυτό της αδειοδότησης των χρήσεων του Ελληνικού και Ξένου Μουσικού Ρεπερτορίου που εκπροσωπεί.

Κάθε ισχυρισμός προς χρήστες μουσικών έργων και το κοινό για το αντίθετο αποτελεί ψεύδος, σκόπιμη παραπληροφόρηση και βάζει σε άμεσο κίνδυνο το νόμιμο εισόδημα από πνευματικά δικαιώματα, εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων Ελλήνων και Ξένων αλλά και τη νόμιμη λειτουργία των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τα έργα που εκπροσωπεί η ΕΥΕΔ, χωρίς την άδειά της.

Οι κατά τόπους συνεργάτες της ΕΥΕΔ σε όλη την Επικράτεια παραμένουν ενεργοί για τη νόμιμη αδειοδότηση και καλούνται οι χρήστες Ελληνικού και Ξένου Ρεπερτορίου να συνεργαστούν μαζί τους για τη νόμιμη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΟΤΙ:

  • Η ΕΥΕΔ καλύπτει τα διαχειριστικά της έξοδα από τις νόμιμες κρατήσεις επί των εσόδων της, που δεν ξεπερνούν το 20% επί των εσόδων της.
  • Η ΕΥΕΔ αναρτά στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ τις πληρωμές που υποχρεούται να αναρτήσει.
  • Οι συμβάσεις της ΕΥΕΔ είναι απολύτως νόμιμες.
  • Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΥΕΔ, στο ένα έτος λειτουργίας της, έχει εισπράξει 11.100.000 ευρώ, έχει αποδώσει στο Ελληνικό Δημόσιο 2.275.000 ευρώ.

 

ΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΕΔ