×

Μήνυμα σφάλματος

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls στην _menu_load_objects() (γραμμή 579 του /var/www/vhosts/copyrightschool.gr/eyed.gr/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters στην drupal_get_feeds() (γραμμή 394 του /var/www/vhosts/copyrightschool.gr/eyed.gr/includes/common.inc).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκλογή Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΥΕΔ

 

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία κορυφαίων δημιουργών και δικαιούχων, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, στο Ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis , η Γενική Συνέλευση Μελών της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ) και οι εκλογές για την ανάδειξη του Εποπτικού Συμβουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η δεύτερη Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΥΕΔ σε διάστημα μικρότερο από δύο μήνες.

Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με την εκλογή Προεδρείου αποτελούμενο από τους Γιώργο Κατσαρό (δημιουργό), Βιργινία Κόκιου (εκπρόσωπο Universal Music Publishing) και Δημήτρη Κολοκοτρώνη (δημιουργό). Μετά τις σύντομες εισηγητικές ενημερώσεις της κας Μαρίας Βλάχου, Προσωρινής Διαχειρίστριας ΕΥΕΔ, του κ. Γιάννη Αντωνιάδη, Προέδρου του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας και τις τοποθετήσεις μελών, η Γενική Συνέλευση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
- Έγκριση Κανονισμού Διανομής
- Έγκριση των κρατήσεων επί των εσόδων από τα δικαιώματα και επί των εσόδων που προκύπτουν από την επένδυση εσόδων από τα δικαιώματα, λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 18 του Ν.4481/2017.
- Έναρξη της διαδικασίας σύστασης του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης των δημιουργών και δικαιούχων δικαιωμάτων (Καταστατικό , κ.α)

Στη συνέχεια η Γενική Συνέλευση εξέλεξε τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία ανέλαβε μαζί με τη δικαστική αντιπρόσωπο τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για την εκλογή του Εποπτικού Συμβουλίου.

Οι δημιουργοί/ δικαιούχοι δικαιωμάτων και εκδότες μουσικής που εξελέγησαν στο Εποπτικό Συμβούλιο είναι οι εξής:
Φοίβος Δεληβοριάς, με 1130 ψήφους
Μαίρη Φασουλάκη, με 663 ψήφους
Πάνος Φαλάρας, με 485 ψήφους
Χρήστος Νικολόπουλος, με 451 ψήφους
Παρασκευάς Καρασούλος, με 337 ψήφους
Κώστας Καλδάρας, με 321 ψήφους
Άλκηστις Τσίκλου - WARNER CHAPPELL MUSIC HELLAS SRL, με 89 ψήφους
Βιργινία Κόκιου - UNIVERSAL MUSIC PUBLISHING, με 86 ψήφους
Βασιλική Γκίνη - ΝΙΚΟΣ ΓΚΙΝΗΣ MEDIA MUSIC PUBLISHING με 35 ψήφους

Το Εποπτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει αύριο, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, για τη συγκρότησή του σε σώμα και την άσκηση των θεσμικών αρμοδιοτήτων του.