×

Μήνυμα σφάλματος

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls στην _menu_load_objects() (γραμμή 579 του /var/www/vhosts/copyrightschool.gr/eyed.gr/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters στην drupal_get_feeds() (γραμμή 394 του /var/www/vhosts/copyrightschool.gr/eyed.gr/includes/common.inc).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στο πλευρό της ΕΥΕΔ

 

Μαρούσι,  7 Αυγούστου 2018

 

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο κορυφαίος Έλληνας στιχουργός, ο «πρόεδρος», στηρίζει την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ) παραμένοντας μέλος της. Χθες το απόγευμα, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος συναντήθηκε με την επικεφαλής της ΕΥΕΔ Μαρία Βλάχου και δήλωσε την εμπιστοσύνη του στη μεταβατική υπηρεσία, που συστήθηκε για να διαχειριστεί τα πνευματικά δικαιώματα τη δύσκολη ετούτη ώρα, έως την ανάληψη της διαχείρισης από τους ίδιους τους δημιουργούς μέσω του νέου φορέα τους.  

 

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος είχε, άλλωστε, ταχθεί εξαρχής υπέρ μιας καθαρής λύσης για το μέλλον των πνευματικών δικαιωμάτων,  πρωτοστατώντας μαζί με άλλους συναδέλφους του στις διεκδικήσεις για τη δημιουργία ενός νέου, υγιούς φορέα, κατά τα διεθνή πρότυπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις απαρχές της δισκογραφίας στην Ελλάδα, όπου η αναγραφή των ονομάτων των δημιουργών στις ετικέτες των δίσκων ήταν, το λιγότερο, πλημμελής, - ειδικά για τους στιχουργούς –,  ο Λευτέρης Παπαδόπουλος ήταν από τους πρώτους δημιουργούς που πίεσαν και υποχρέωσαν τις δισκογραφικές (ή φωνογραφικές – για τους παλιούς) εταιρείες να αναγράφουν πλήρως τα ονόματα των δημιουργών κάθε τραγουδιού στις ετικέτες και τα εξώφυλλα των δίσκων.

 

 

 

Μαθημένος στα δύσκολα, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην ΕΥΕΔ, κρίνοντάς την ως την καταλληλότερη επιλογή για την εκπροσώπηση του πολύτιμου ρεπερτορίου του.

 

 

 

Από την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων