×

Μήνυμα σφάλματος

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls στην _menu_load_objects() (γραμμή 579 του /var/www/vhosts/copyrightschool.gr/eyed.gr/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters στην drupal_get_feeds() (γραμμή 394 του /var/www/vhosts/copyrightschool.gr/eyed.gr/includes/common.inc).

«Με ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον»,

οι Έλληνες δημιουργοί παραμένουν στην ΕΥΕΔ

 

Την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον  για την πνευματική δημιουργία του τόπου μας, εκφράζουν στις δηλώσεις συμπόρευσής τους με την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ), σπουδαίοι  Έλληνες δημιουργοί.

Οι δημιουργοί, με αισιοδοξία και ρεαλισμό, ο ένας μετά τον άλλον επιβεβαιώνουν ότι επιθυμούν να εκπροσωπούνται από την ΕΥΕΔ και υποστηρίζουν το μεταβατικό σκοπό λειτουργίας της. Χωρίς καμμιά αμφιταλάντευση, δηλώνουν έτοιμοι να συνεργαστούν για να επιτευχθεί ο  κοινός τους στόχος,  που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία ενός Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης, που θα στεγάσει όλους τους δημιουργούς και θα διοικείται από τους ίδιους. Με τη θέση αυτή συντάσσονται μεταξύ άλλων οι : Πέτρος Βαγιόπουλος, Τάσος Βουγιατζής, Βασίλης Γιαννόπουλος, Θοδωρής Γκόνης, Φίλιππος Γράψας,  Φοίβος Δεληβοριάς, Ιωάννης Δόξας, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Γιάννης Ιωάννου, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Θέμης Καραμουρατίδης, Παρασκευάς Καρασούλος, Θάνος Μικρούτσικος, Αργύρης Μπακιρτζής, Νίκος Μωραΐτης, Χρήστος Νικολόπουλος, Βασίλης Νικολόπουλος, Χρήστος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου, Ιορδάνης Παύλου, Άρης Παυλής, Ορφέας Περίδης, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Γιώργος Ρους, Σέβη Τηλιακού.

Παράλληλα,  συνεχίζονται οι μετακινήσεις μεγάλων ρεπερτορίων από την Αυτοδιαχείριση στην ΕΥΕΔ. Μετά τον Γιάννη Μαρκόπουλο, την ένταξή του στην ΕΥΕΔ ανακοίνωσε και ο συνθέτης Κώστας Καλδάρας, κληρονόμος του Απόστολου Καλδάρα.  Σε κείμενό του προς την ΕΥΕΔ, ο Κώστας Καλδάρας, μεταξύ  άλλων,  αναφέρει: «Είναι στο χέρι μας πλέον να χτίσουμε έναν νέο ανεξάρτητο Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης, όσο πιο σύντομα μπορούμε… Συντάσσομαι όμως πλέον με την πλειοψηφία των συναδέλφων μου στην προσπάθεια της δημιουργίας του νέου ΟΣΔ που θα εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ τους δημιουργούς και τους κληρονόμους και καλώ και τα μέλη της "Αυτοδιαχείρισης" να συνεργαστούν σε αυτό τον σκοπό».

 

17 Ιουλίου 2018

Από την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων