×

Μήνυμα σφάλματος

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls στην _menu_load_objects() (γραμμή 579 του /var/www/vhosts/copyrightschool.gr/eyed.gr/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters στην drupal_get_feeds() (γραμμή 394 του /var/www/vhosts/copyrightschool.gr/eyed.gr/includes/common.inc).

 

Ο Θάνος Μικρούτσικος στηρίζει την ενοποίηση

του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου

μέσα από την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων

 

Με τη διορατική ματιά του δημιουργού που επί  πενήντα χρόνια συνεισφέρει  και εμπλουτίζει την πολιτιστική παραγωγή της χώρας  μας αλλά και του ανθρώπου που έχει επιλέξει να αγωνίζεται συλλογικά για τα πνευματικά δικαιώματα,  ο Θάνος Μικρούτσικος επιλέγει να στηρίξει την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει το απαξιωμένο πνευματικό δικαίωμα στις συνειδήσεις των χρηστών μουσικών έργων και το σεβασμό στους πνευματικούς δημιουργούς και το έργο τους.

Ήδη σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο Θάνος Μικρούτσικος είχε αναφερθεί ξεκάθαρα στην «πιο μεγάλη απειλή  για τη δουλειά και τη ζωή των δημιουργών», που είναι η καταστροφή του μηχανισμού είσπραξης των πνευματικών δικαιωμάτων και η κατακρήμνιση  των κατακτήσεων των δημιουργών ως προς τη δίκαιη και απρόσκοπτη είσπραξη των δικαιωμάτων τους από τους χρήστες και την αγορά. Και η θέση του ήταν  από τότε συγκεκριμένη ζητώντας την πλήρη, οριστική και άμεση αποχώρηση των μετόχων της ΑΕΠΙ και παράδοση της εταιρείας στους δημιουργούς.

Με κοινή  συνισταμένη  την πρόθεση να αποκατασταθεί ο μηχανισμός είσπραξης  και απόδοσης  πνευματικών δικαιωμάτων  στους δημιουργούς όσο το δυνατόν πιο άμεσα και αποτελεσματικά, ο Θάνος Μικρούτσικος συναντήθηκε και συζήτησε διεξοδικά  με την επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας κα Μαριάνθη Βλάχου  και τους συνεργάτες της, για τις δυνατότητες και τους τρόπους που μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Ο  Θάνος Μικρούτσικος δήλωσε ότι θα στηρίξει την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων στο έργο της, καθώς, λόγω της μεγάλης εμπειρίας του και προσωπικής συμμετοχής του στους αγώνες των πνευματικών δημιουργών, έχει  διακρίνει τις προοπτικές που ανοίγονται μέσα από το μεταβατικό στάδιο της έκτακτης διαχείρισης δικαιωμάτων για τη διασφάλιση της είσπραξης των πνευματικών δικαιωμάτων, την ενοποίηση του ελληνικού  και ξένου ρεπερτορίου και την εκπροσώπησή του από το νέο φορέα συλλογικής διαχείρισης  δικαιωμάτων, που θα διαδεχτεί την  Ειδική Υπηρεσία και θα λειτουργήσει στο πρότυπο των διεθνών οργανισμών συλλογικής διαχείρισης.

 

 

Από την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων