×

Μήνυμα σφάλματος

 • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls στην _menu_load_objects() (γραμμή 579 του /var/www/vhosts/copyrightschool.gr/eyed.gr/includes/menu.inc).
 • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters στην drupal_get_feeds() (γραμμή 394 του /var/www/vhosts/copyrightschool.gr/eyed.gr/includes/common.inc).
Η δημόσια χρήση μουσικής χωρίς την προηγούμενη άδεια του δημιουργού της είναι παράνομη
 

Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει πνευματικό έργο, που αποδεδειγμένα ανήκει σε κάποιον χωρίς την άδειά του.  Ο νόμος  αναγνωρίζει το δικαίωμα  ιδιοκτησίας υπέρ του δημιουργού - ιδιοκτήτη του εν λόγω πνευματικού έργου.

Αυτό που στην πράξη ονομάζουμε «πνευματικά δικαιώματα» είναι η αμοιβή του δημιουργού από τη χρήση του έργου του από τρίτους. Ο «χρήστης» της μουσικής πριν από την χρήση αυτή υποχρεούται, καταρχήν, να ζητήσει την άδεια από τον δημιουργό της και στη συνέχεια να του καταβάλει τα πνευματικά δικαιώματα, την αμοιβή δηλαδή που αντιστοιχεί στη χρήση αυτή.

 

Για ποιες χρήσεις μουσικής χρειάζεστε άδεια
 

Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε μουσική στην επιχείρησή σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ΕΥΕΔ, η οποία δίνει την άδεια  για τις ακόλουθες χρήσεις μουσικής:

 • Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρα διασκέδασης, club, μπαρ, καφετέριες, ξενοδοχεία, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής, γυμναστήρια, σχολές χορού, συναυλιακούς χώρους, φεστιβάλ, μέσα μαζικής μεταφοράς, αίθουσες ψυχαγωγίας (σφαιριστήρια, bowling κλπ.), χώρους εκδηλώσεων (αίθουσες συνεστιάσεων, κτήματα δεξιώσεων κλπ.), πανηγύρια χώροι αναμονής, πάρκινγκ, εκθεσιακούς χώρους, αθλητικούς χώρους και σε κάθε είδoυς επιχείρηση πoυ χρησιμoπoιεί ή και εκμεταλλεύεται δημόσια μουσική.
  Η Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης της  ΕΥΕΔ  δίνει   στον επιχειρηματία/ οργανωτή εκδήλωσης  τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί  το ευρέως φάσματος μουσικό της ρεπερτόριο, ελληνικό και ξένο, έντεχνο, λαϊκό, μοντέρνο, ποπ, ρεμπέτικο, παραδοσιακό κ.α και με κάθε μέσο,  δηλαδή τηλεόραση, ραδιόφωνο, Disc Jockey, ζωντανές εκτελέσεις κλπ. και επομένως ανταποκρίνεται και  καλύπτει πλήρως τις μουσικές προτιμήσεις των πελατών χιλιάδων επιχειρήσεων, σε όλη την Ελλάδα.

 • Άδεια ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης  για την μετάδοση ή αναμετάδοση του εκπροσωπούμενου μουσικού ρεπερτορίου από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

 • Άδεια μηχανικής εγγραφής και αναπαραγωγής σε υλικούς φορείς ήχου ή ήχου και εικόνας (CD, DVD,LP, κ.α)  του εκπροσωπούμενου μουσικού ρεπερτορίου.

 • Η ΕΥΕΔ προστατεύει την πνευματική ιδιοκτησία των μελών της στις μορφές εκμετάλλευσης των έργων τους που προκύπτουν από τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας, όπως είναι η χρήση μουσικών έργων σε διαδραστικούς υλικούς φορείς πολυμέσων (CD-ROM, DVD, Blu Ray κτλ.) ή μέσω Δικτύων (Internet, κινητή τηλεφωνία, IPTV, VOD, κλπ.).

 

 • Η ΕΥΕΔ αδειοδοτεί τη χρήση μουσικής για κινηματογραφική προβολή και  για  τη μουσική επένδυση διαφημίσεων  

 

 • Η ΕΥΕΔ εισπράττει, για τα μέλη της, το δικαίωμα εύλογης αμοιβής από την αναπαραγωγή έργων για ιδιωτική χρήση. Η εύλογη αμοιβή καθορίζεται σε ποσοστό επί της αξίας εισαγωγής ή διάθεσης όλων των τεχνικών μέσων για την αναπαραγωγή ήχου ή εικόνας ή ήχου και εικόνας, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 54 παρ 2 του ν. 4481/2017

        Δείτε εδώ τη Διαδικασία επιστροφής εύλογης αμοιβής

 

 • Η ΕΥΕΔ αδειοδοτεί βάσει του νόμου κάθε άλλη χρήση μουσικής από τρόπους εκμετάλλευσης που προκύπτουν από την τεχνική εξέλιξη ή από μελλοντικές νομοθετικές μεταβολές.

   νάθεσης.